منتديات شباب وبنات

يا مليون الف اهلا وسهلا بيك شرفت المنتدى بزيارتك
اتفضل حضرتك اعمل اللى عايزه
استنى !!! مش تعرفنا عليك الاول
بس شكلك كدة اول مرة تزورنا .. صح
وشكلك كدة ناوى تقلب كتير فى المنتدى من غير ما تسجل .. صح
بص !!!!
هاااا شايف ايه ؟؟؟ شوف المنتدى براحتك وانت اللى هتقرر
لو عايز تسجل معنا ده يبقى شرف لينا كبير لما حضرتك تسجل فى منتدانا
ولو مش عايز براحتك برده هتنورنا بزيارتك فى منتديات شباب وبنات

    طريقة عمل الكبدة بكل انواعها

    شاطر
    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default طريقة عمل الكبدة بكل انواعها

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:29 pm

    كبدة بالخضار




    كبده بالخضار
    المقادير
    نصف
    كيلو كبده منظفه ومقطعه
    وزيها كلاوي وزيها لحم مقطع صغار
    حبه كوسا مقطعه
    2حبه بطاطس مقطعه
    2 حبه جزر مقطع
    نصف
    كوب فاصوليا مقطعه
    كوب قرنبيط(زهره)مقطع
    نصف كوب بازلا
    مجمده
    ملح +بهار +فلفل احمر حار(اختياري)
    بصله مقطع شرائح
    بنص+ طماطم مقطع+ فلفل اخضر مقطع+ نصف كاس شاي زيت(بياله)

    الطريقه
    نضع
    في طاسة الزيت و البصل والفلفل ويقلب الى ان يصبح ذهب اللون ونكب
    عليهاالطماطم
    ونقلب ونكب البهار والملح عليها ونقلب ونكب اللحم على
    عليهم ونقلب
    ونغطيها نتركها على نار هادئه الى ان ينضج اللحم ومن ثم نكب
    على
    اللحم الكبده والكلاوي وتقلب وانت تقلبن اقلبي جميع الخضار وكب جميع الخضار
    على الكبده وتقلب خمس دقائق وتقدم



    www.shababwpanat.yoo7.com










    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default الكبدة الاسكندرانى

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:31 pm

    الكبدة الاسكندرانى بطريقتى
    المقادير
    كبدة
    فلفل اخضر ويستحب يكون حار
    بصل
    ...ثوم
    ملح
    فلفل
    كمون
    زيت
    الطريقة
    تتشوح
    البصلة فى الزيت حتى تصفر ثم نضع الثوم وبعدة الفلفل الاخضر ونتركهم كلهم
    يتشوحوا حوالى 10 دقايق وبعدين نحط الكمون والفلفل الاسود وبعدين شرايح
    الكبدة ونسيبها تستوى ولو احتاجت مية يبقى تتزود بس بسيط قوى عشان ماتلصقش
    لحد ما تستوى وتتعمل سندوتشات







    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default كبدة بالبصل والبطاطس

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:37 pm

    كبده بالبصل والبطاطس

    نصف كيلو كبده
    3
    حبه بصل كبير مقطع شرائح

    2حبه بطاطس متوسطة الحجم ومسلوقه نصف
    استواء ومقطعه صغير
    حبه واحده طماطم متوسطة الحجم مقطعه صغير
    ملح+
    بهار+6ملاعق اكل زيت

    الطريقه

    نضع الزيت في طاسةكبيره ونضععليه البصل ويقلب الى ان يصبح ذهبي
    اللون ومن ثم البطاطس ويقلب خمس
    دقائق ومن ثم الطماطم ويقلب ومن ثم
    الملح والبهارومن ثم نقطع
    الكبده ونضعه عليها وتغطى وتترك على
    نار هادئه الى ان تضج







    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default الكبدة بالصلصة

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:45 pm



    المقادير:
    نصف
    كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة
    ربع كوب خل
    ربع كوب ليمون
    2كوب
    عصير طماطم
    كوب بصل مفروم
    4 ملاعق ثوم مفروم
    نصف كوب
    فلفل رومى شرائح
    توابل-زيت اوسمن

    الطريقة:
    تغسل
    الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك
    يقدح الزيت و تشوح
    الكبدة و ترفع من على النار
    يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و
    الفلفل والطماطم و تترك لتسبك
    تضافالكبدة و قليل من الماء و تغطى
    حتى تنضج
    تغرف و تقدم مع الارز و البطاطسالمحمره فتقدم وجبه كامله
    وبالهنا








    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default كبدة مقلية

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:52 pm

    كبدة مقلية
    المقادير
    كبدة ملح فلفل بصل
    ثوم
    الطريقة تتبل الكبدة عدة ساعات فى البصل والثوم والملح والفلفل ثم
    تغمس فى الردة وتقلى فى الزيت







    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default الكبدة البانية

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:55 pm

    الكبدة البانية

    المقادير
    كبده
    مقشره
    ...
    1 فص ثوم

    ملح,فلفل,كمون

    ليمون

    دقيق

    لبن

    بيض

    بقسماط

    زيت
    للقلى

    بصل

    الطريقه:
    نقشر الكبده من الطبقهالرقيقه
    الخارجيه
    تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم
    والبصل وتترك ساعه ثم نضع
    الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ
    الكبده و نضعها فى الدقيق ثم
    البيض و اللبن ثم البقسماط.
    تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه منالبقدونس.

    و بالهنا و الشفا







    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default صينية الكبدة المشوية

    مُساهمة من طرف mona في الإثنين مايو 24, 2010 11:59 pm


    المكونات والمقادير
    ...
    نصف
    كيلو كبدة ترنشات
    يصلة كبيرة ترنشلت
    حبة فلفل رومى كبيرة
    ترنشات
    ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة
    2 قرن
    فلفل حار
    2 فص ثوم مقطع
    قطعة فحم
    زيت

    طريقة
    التحضير

    تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و
    البابريكا و عصير
    ليمونة

    ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح
    البصل و الفلفل و الثوم

    تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن

    عند
    النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن

    وتوضع فى وسط
    الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة










    avatar
    mai
    المشرفه العامه للمنتدى
    المشرفه العامه للمنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 3

    عدد المساهمات : 83

    نقاط : 5624

    تاريخ التسجيل : 23/04/2010

    المزاج : تمام

    الجنس : انثى

    default رد: طريقة عمل الكبدة بكل انواعها

    مُساهمة من طرف mai في الجمعة يوليو 02, 2010 6:55 pm

    والله العظيم انا جوعت بس بجد جميلة اوى
    avatar
    mai
    المشرفه العامه للمنتدى
    المشرفه العامه للمنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 3

    عدد المساهمات : 83

    نقاط : 5624

    تاريخ التسجيل : 23/04/2010

    المزاج : تمام

    الجنس : انثى

    default رد: طريقة عمل الكبدة بكل انواعها

    مُساهمة من طرف mai في الجمعة يوليو 02, 2010 7:02 pm

    والله العظيم انا جوعت بس بجد جميلة اوى
    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default رد: طريقة عمل الكبدة بكل انواعها

    مُساهمة من طرف mona في الأحد يوليو 18, 2010 11:10 pm









      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء أكتوبر 24, 2017 4:00 am