منتديات شباب وبنات

يا مليون الف اهلا وسهلا بيك شرفت المنتدى بزيارتك
اتفضل حضرتك اعمل اللى عايزه
استنى !!! مش تعرفنا عليك الاول
بس شكلك كدة اول مرة تزورنا .. صح
وشكلك كدة ناوى تقلب كتير فى المنتدى من غير ما تسجل .. صح
بص !!!!
هاااا شايف ايه ؟؟؟ شوف المنتدى براحتك وانت اللى هتقرر
لو عايز تسجل معنا ده يبقى شرف لينا كبير لما حضرتك تسجل فى منتدانا
ولو مش عايز براحتك برده هتنورنا بزيارتك فى منتديات شباب وبنات

    الدجاج الإيطالي بصلصة الطماطم والبهارات

    شاطر
    avatar
    mona
    المدير العام وصاحبه المنتدى
    المدير العام وصاحبه المنتدى

    البلد :

    رقم العضوية : 1

    عدد المساهمات : 818

    نقاط : 8033

    تاريخ التسجيل : 16/04/2010

    المزاج : رايق اوى

    الجنس : انثى

    default الدجاج الإيطالي بصلصة الطماطم والبهارات

    مُساهمة من طرف mona في الأربعاء مايو 26, 2010 11:19 pm



    الدجاج الإيطالي
    بصلصة الطماطم
    والبهارات



    المقادير
    :

    - 1 كجم صدور دجاج
    - 1 ملعقة صغيرة بودرة
    ثوم أو ثوم مفروم
    - 2 ملعقة كبيرة زيت عباد الشمس
    - 1
    ملعقة كبيرة زيت زيتون
    - 2-3 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
    -
    4/1 كوب دقيق
    - 2 ملعقة كبيرة جبن بارميزان مبشور
    - 1 ورق
    لاورا
    - 3 فروع ريحان طازج
    - 1 ملعقة صغيرة ريحان مجفف

    - 1 ملعقة صغيرة أوريجانو مجفف
    - رشة بابريكا
    - ملح

    الطريقة :

    يسخن زيت الزيتون فى إناء متوسط على نار
    متوسطة.

    يضاف صلصة الطماطم والريحان الطازج ، ورق اللورا و1 كوب من الماء ويترك

    ليغلى .
    يتخفض النار و يترك ليغلى لمدة 10 دقائق أو حتى يصبح الصوص
    سميكاً ،
    تزال أوراق الريحان وورق اللورا و يترك جانباً.
    يقطع كل صدر دجاجة إلى
    نصفين
    بالعرض ثم يقطع كل نصف إلى قطعتين.
    يمزج الدقيق، الملح، البابريكا،
    بودرة
    الثوم، الأوريجانو، الريحان المجفف و الجبن البارميزان فى طبق وتغمس قطع
    الدجاج فى
    خليط الدقيق ليغطى به جيداً.
    يسخن زيت عباد الشمس فى مقلاة غير لاصقة
    على نار
    متوسطة تحمر قطع الدجاج على الجانبين حتى يتحمر الدجاج و ينضج.
    يوضع
    الدجاج فى
    طبق و يصب الصوص الساخن فوقه ، ويقدم مع مكرونة مسلوقة.










      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء أكتوبر 24, 2017 4:05 am